Twitternytta (vecka 44)

Happy_Birthday_Balloon

I går fyllde Internet 40 år.

Den 29 oktober 1969 lyckades Leonard Kleinrock och hans forskarlag på UCLA få en dator att ”prata” med en dator på ett annat forskningsinstitut. Hans vision var att alla datorer skulle kopplas samman i ett nätverk, och bli lika enkla att använda som telefoner.

– Men jag trodde att kommunikationen skulle ske mellan datorer och inte mellan människor, säger Kleinrock på DN.se och tillägger:
– Jag trodde heller aldrig att min mor skulle surfa på Internet, vilket hon gjorde till sin död vid 99 års ålder.

Under drygt 20 år var dock Internet förunnat ett relativt fåtal invidga. Det var först efter det att britten Tim Berners-Lee skapat world wide web som Internet blev känt för, och använt av, en bredare allmänhet. Den första skissen till www presenterades i mars 1989, och den första framgångsrika kommunikationen genomfördes på juldagen 1990.

I Leonards och Tims fotspår har intressanta och insiktsfulla personer kommunicerat följande nytta på Twitter den senaste veckan:

Jag hoppas att också du får nytta av dessa tweets. Och är du själv på Twitter, följ samtliga ovan nämnda twittrare.

_

Relaterade inlägg:

small twitter_logo Följ mig på Twitter

Notice: compact(): Undefined variable: limits in /customers/a/6/b/micco.se/httpd.www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 853 Notice: compact(): Undefined variable: groupby in /customers/a/6/b/micco.se/httpd.www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 853 Notice: compact(): Undefined variable: groupby in /customers/a/6/b/micco.se/httpd.www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 853

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.