Hem

Micco Grönholm om varumärken & marknadsföring

Obamakritik: Vill vi verkligen att USA ska bli som Sverige?

Olle Wästberg, f.d. generalkonsul i New York och numera generaldirektör för Svenska institutet (samt gästbloggare här), skriver i sitt senaste nyhetsbrev att många motståndare till president Obama använder Sverige som avskräckande exempel. Bl.a. har den konservative och kontroversielle programledaren Bill O’Reilly ställt frågan: Vill vi verkligen att USA ska bli som Sverige?

Därför skickade underhållningsprogrammet The Daily Show komikern Wyatt Cenac till Stockholm för att skildra detta läskiga land med föräldrarledighet och andra otäcka saker. Här är resultatet, i två delar.

_
The Stockholm Syndrome, part 1

The Daily Show With Jon Stewart M – Th 11p / 10c
The Stockholm Syndrome
thedailyshow.com
Daily Show
Full Episodes
Economic Crisis Political Humor

_
The Stockholm Syndrome, part 2

The Daily Show With Jon Stewart M – Th 11p / 10c
The Stockholm Syndrome Pt. 2
thedailyshow.com
Daily Show
Full Episodes
Economic Crisis Political Humor

_
Not. Onsdagen den 29 april har Barack Obama varit president i 100 dagar. På Vita Husets hemsida presenterar fotografen Pete Souza ett omfattande bakom-kulisserna-dokument över presidentskapet hittills. Du hittar det här.

_

Relaterade inlägg: Varumärket Sverige som konkurrensmedel | Den största dagen i marknadsföringens historia | Bush var värdelös, Obama klarar allt

Kommentarer

12 svar till ”Obamakritik: Vill vi verkligen att USA ska bli som Sverige?”

 1. Profilbild för Magnus
  Magnus

  Hur många läsare av denna blogg känner till att Barack Obama är olaglig som USA:s president?

 2. Profilbild för Micco

  @Magnus
  Menar du att han inte är en ”Natural-Born Citizen”?
  I så fall, läs här: http://urbanlegends.about.com/od/barackobama/a/obama_citizen.htm

 3. Profilbild för Magnus
  Magnus

  @Micco
  Hej Micco! Ja, det var just ”natural born citizen” jag avsåg. Tack för länken! Texten var dessvärre irrelevant i sammanhanget och bevisar inte att Obama är en ”natural born citizen” enligt konstitutionens artikel 2, avdelning 1. Den försökte istället på ett både bedrägligt och förvirrat sätt blanda bort korten genom att studom tala om Obama som naturligt infödd medborgare och andra gånger som enbart medborgare. Jag tror texten i sig kan bli en ”urban legend”.

 4. Profilbild för Micco

  @Magnus
  Berätta mer. Har ännu inte sett ”The Obama Deception”…

 5. Profilbild för Magnus
  Magnus

  @Micco
  För att vara en naturligt infödd medborgare (natural born citizen) måste båda föräldrarna ha varit amerikanska medborgare vid födelsen samt att denna har ägt rum på USA:s territorium. Obamas fader var brittisk medborgare vid Obamas födelse; alltså uppfyller inte Obama det första av tre krav på presidenten i konstitutionens artikel 2, avdelning 1. Dessutom är det inte bevisat med trovärdiga dokument att han är född i USA. Obamas presidentkandidatur och presidentskap är det största bedrägeriet hittills i USA:s historia. Vi som har följt det undrar när det kommer att erkännas av vanlig massmedia som ju har agerat medhjälpare i denna kriminella verksamhet genom att inte berätta om den.

 6. Profilbild för GH
  GH

  Ingen verkar direkt bry sig och ärligt talat är det en vettig lag tycker du ? Så man får bo och skatta i landet, riskera bli inkallad och andra saker, men man får inte inneha toppjobbet ?

 7. Profilbild för Magnus
  Magnus

  @GH
  ”Ingen verkar direkt bry sig […]” Det är väldigt många som är bekymrade över att USA har en olaglig president och att han dessutom är uppbackad av ett korrupt rättsväsende och massmedia.

  ”[…] och ärligt talat är det en vettig lag tycker du?” Ingen person, varken president eller gemene man står över lagen. Är en lag dålig arbetar man lagligt och hederligt på att ändra den, inte bryta mot den som Obama och andra kriminella gör. Grundlagskravet om att presidenten skall vara en naturligt infödd medborgare finns där för att garantera att presidenten inte är en inkräktare eller har dubbla lojaliteter.

  Obama har inte ens lagt fram tillförlitlig bevisning på att han är amerikansk medborgare. Han kan mycket väl fortfarande vara enbart indonesisk medborgare utan rätt att uppehålla sig i USA.

 8. Profilbild för Micco

  @Magnus
  Det är tveklöst många, främst i USA och främst i bloggsfären, som ställer sig frågande till om han verkligen uppfyller de konstitutionella kraven för att få bli vald till president.

  Jag är dock för okunnig och oinsatt för att ifrågasätta hans presidentskap.

  För den som vill läsa mer finns på Wikipedia ett avsnitt:
  http://en.wikipedia.org/wiki/Barack_Obama_citizenship_conspiracy_theories

  Jag tycker också att artikeln i Chicago Tribune tål att läsas:
  http://www.chicagotribune.com/news/nationworld/chi-obama-birth-certificate1dec08,0,7258812.story

  Du kan säkert tipsa om andra källor.

 9. Profilbild för Lars
  Lars

  Jag är amerikansk medborgare men båda mina föräldrar är Svenska medborgare. Anledningen till detta är att jag är född i USA och det är allt som behövs för att bli Amerikansk medborgare. Det var ett tag som man också behövde ha Amerikanska föräldrar men den lagen trädde i kraft efter jag föddes och är inte i bruk längre. Jag föddes efter att Obama föddes och han undgick därmed också den lagen. Sen måste jag säga att det är helt befängt att tro att Obama skulle ha falska födelsebevis, de kollar varenda liten detalj när man blir president och om möjligheten fanns för republikanerna att ogiltig förklara Obamas presidentur skulle de göra det på direkten.

 10. Profilbild för Kent
  Kent

  Kom igen, skaffa ett liv och ”move on”!

  So what om det skulle visa sig att det finns nån ”teknikalitet” som inte är 100% korrekt, folket har ju VALT honom!!
  Och ang ”teknikaliteter” så var ju förra valet värre isåfall med all tjafs i florida etc…

  Nej, detta är ju bara en typiskt konspiration av folk som inte gillar valresultatet…

 11. Profilbild för Kent Svensson

  jag tycker att Sverige och Europa har sin utveckling. Och dom andra världdelar har sin utveckling. Jag vill inte motsätta mig globalisering men vi måste gå något steg tillbaks för att hitta en vidare utveckling.
  Kent Svensson Blog

 12. Profilbild för Magnus
  Magnus

  Lars! Frågan om Obamas legitimitet som USA:s president handlar om hans status som naturligt infödd medborgare vilket inte är samma sak som blott medborgare. Vilka har kollat upp Obamas detaljerade födelsebevis (Certificate of Live Birth)?

  Kent! Du resonerar som du har förstånd till. Det finns en grundlag att efterleva; gäller inte den presidenter, tror du?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sök

drivs med WordPress