Hem

Micco Grönholm om varumärken & marknadsföring

En föreläsning om varumärke och sociala medier


Fredagen den 11/11 -11 höll jag en föreläsning på Operaterassen i Stockholm om varumärke och sociala medier. Seminariet arrangerades av Miljömärkning Sverige AB (Svanen). Övriga talare var Jon Worth (Social Media and its role in influencing people), Martin Palacios (Sociala medier – hur de fungerar i praktiken) samt EU- och konsumentminister Birgitta Ohlsson (Sociala medier och konsumentpolitik).

Vill du fördjupa dig i det jag berättar om i föreläsningen kan jag tipsa om följande inlägg här på The Brand-Man:

_

Kommentarer

8 svar till ”En föreläsning om varumärke och sociala medier”

 1. Profilbild för Jonas

  Återigen, mycket inspirerande och imponerande dragning!
  Du nämner undersökningar som gjorts kring företag som fokuserar på emotionell kontra intellektuell konkurrens (kring 10:35 i klippet), skulle du kunna peka mig mot någon sådan?

 2. Profilbild för Micco

  @Jonas
  Det finns en hel det analyser som stöder det påståendet. Tyvärr har jag inte alla samlade på ett ställe, men tycker att t.ex. MillwardBrowns ”Stronger Brands Recover From Recession Faster” är en av de tydligare. Där konstateras bl.a. ”Our new analysis reveals that […] the share prices of companies who have invested in developing strong brands are recovering fastest.” (En graf finns här.)

  Och, som jag något förenklat förklarar i min föreläsning, varumärket representerar den emotionella konkurrensen medan produkten representerar den intellektuella.

 3. Profilbild för Jonas

  @Micco
  Perfekt, tack!

 4. […] Micco föreläser om varumärken och sociala medier […]

 5. Profilbild för Fredrik
  Fredrik

  Intressant presentation! Precis som du säger, är tyvärr de exempel som oftast tas fram i dessa sammanhang företag som Apple, Starbucks, Nike, Ikea o dyl. Vore intressant att någon gång se de goda exemplen för sällanköps- och lågintresseprodukter.

 6. Profilbild för Micco

  @Fredrik
  Jag brukar ha med några sådana exempel när jag håller mer fördjupade föreläsningar och/eller workshops. Dilemmat i mer allmänna föreläsningar är att varumärken som de flesta inte har en relation till behöver en rätt så tidskrävande och informationstung introduktion för att exemplet skall bli begripligt.

  I böcker finns utrymmet att göra den sortens djupdykningar. Likaså på en blogg.

  Jag tar till mig ditt kloka önskemål och lovar att försöka bli bättre på att också belysa sällanköps- och lågintresseprodukter.

  Redan i nästa inlägg här på bloggen, som är ett gästinlägg av Mats Rönne, kommer ämnet att beröras – om än bara indirekt. Rubriken är »Medelmåttans mästerskap (eller när bra är bättre än bäst)«, och jag hoppas kunna publicera det på måndag.

 7. Profilbild för Fredrik
  Fredrik

  @Micco
  Toppen!

 8. Profilbild för Anders Åslund
  Anders Åslund

  Apropå exempel, saknar jag alltid bra B2B-exempel. Du (och många andra) säger gärna att det saknas bra exempel, och sen får vi de gamla vanliga ändå. Jag förstår vad du menar när du säger att vissa varumärken behöver tunga förklaringar som inte hör hemma i kortare, allmänna föreläsningar – men de lyser med sin frånvaro även här på din (annars utmärkta) blogg.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sök

drivs med WordPress