Hem

Micco Grönholm om varumärken & marknadsföring

Fildelning räddar Hollywood

Eliot Van Buskirk skrev för några dagar sedan ett mycket intressant blogginlägg på Wired, angående domen i The Pirate Bay-rättegången. Han menar bl.a. att webbsajter som The Pirate Bay har lärt ut (och fortsätter att lära ut) viktiga läxor för musik- och filmindustrierna. För även om dessa industrier försöker stämma bort alla peer-to-peer-nätverk, har sajter som The Pirate Bay de facto hjälpt dem att börja förstå den snabbväxande sociala medier-världen. En ny värld i vilken försäljning av verken endast är en liten del av intäktskakan, och där det som verkligen räknas är vem som syns och vem som gillas.

Lawsuits like this one against The Pirate Bay make sense on the surface. On another level, they’re a funny way of saying, ”Thanks.”

Oavsett var du står i frågan om upphovsrätt, fildelning och IPRED: Läs inlägget. Du hittar det här.
_
(Läs även Unni Drougges välskrivna och tänkvärda artikel på Newsmill: ”Därför lägger jag ut min ljudbok på The Pirate Bay”.)

_

Relaterade inlägg: Pirater sökte demokrati | Delning blir en mångmiljardindustri | Missnöjda kunder kan inte lagstiftas bort

Kommentarer

4 svar till ”Fildelning räddar Hollywood”

 1. Profilbild för Kalle Anka
  Kalle Anka

  Den lille människan är händerna på kapitalet och statsmakten skyddar kapitalet. Detta är sagt av en person som själv är borgerlig i sin grundsyn, men jag är inte en idiot för det.

  Den nya regeringen har skapat ett angiverisamhälle, likt det vi hade i DDR (gamla Östtyskland för er som är för unga eller obildade). Jag vill nästan tro att man ser arbetslösa och fildelare som en och samma person och dessa skall man ju ta död på.

  Reinefält är dagens Hitler och det är bara vår starka demokrati som kan hålla honom tillbaka.

  Kalle Anka

 2. Profilbild för Pether
  Pether

  Det roliga är att Hollywood inte skulle ha existerat om det inte vore för piratkopiering.

  När filmkameran kom, ville man ha licenspengar på alla filmer som gjordes. Vilket inte många gillade, och flyttade till västkusten.
  Och… grundade hollywood.
  En av grundarna hette Fox i efternamn, tänk på det när ni kollar på film från 20th Century Fox.

 3. Profilbild för Joppe
  Joppe

  DDR har inget med Hitler att göra.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sök

drivs med WordPress