Hem

Micco Grönholm om varumärken & marknadsföring

25 sätt att förlora förtroende

25 sätt att förlora förtroende:

 1. Du håller inte överenskommelser, löften och åtaganden.
 2. Du ser efter dig själv först. Andra bryr du dig om endast när det gynnar dig.
 3. Du detaljstyr och vägrar att delegera.
 4. Du är inkonsekvent beträffande vad du säger och hur du beter dig.
 5. Du undviker att förmedla kritik vidare.
 6. Du väljer att ljuga.
 7. Du söker syndabockar och skyller på andra istället för att erkänna dina egna misstag.
 8. Du dömer och kritiserar istället för att ge konstruktiv feedback.
 9. Du sviker förtroenden, du skvallrar och talar skit om andra bakom ryggen på dem.
 10. Du låter inte andra bidra i beslutsfattandet.
 11. Du förringar andras talang, kunskap och kompetens.
 12. Du låter bli att stötta andra i deras utveckling.
 13. Du kompromissar aldrig.
 14. Du vägrar att axla det ansvar som förväntas att du ska axla.
 15. Du vägrar att vara privat – erkänna dina brister, svagheter och eventuella problem.
 16. Du odlar sarkasm, nedvärderar humor och ignorerar allt som är ”bra för gruppen”.
 17. Du kan inte erkänna att du behöver hjälp – du ber heller aldrig om hjälp.
 18. Du betraktar andras förslag och kritik som personliga påhopp.
 19. Du är inte uppriktig på möten och undviker att bidra konstruktivt.
 20. Du inser inte att en konflikt kan vara konstruktiv – du undviker konflikter till varje pris.
 21. Du tar konsekvent över möten och förflyttar diskussionen till ovidkommande ämnen.
 22. Du fullföljer inte åtaganden som du varit med och kommit överens om.
 23. Du ägnar dig åt dolda förhandlingar i syfte att skapa pakter som du kan kontrollera.
 24. Du låter inte nåd gå före rätt, och du dömer andra utan att lyssna på deras version först.
 25. Du ber aldrig om ursäkt.

_
1 sätt att vinna förtroende:

 1. Sluta upp med ovanstående 25.

_
Vill du veta mer om det bästa sättet att vinna förtroende, läs Förtroendets paradox.

Och fundera gärna över om inte ovanstående 25 punkter, som jag lånat av Trusted Advisor Associates, också borde tillämpas på företag och varumärken. Dela sedan med dig av dina funderingar i en kommentar till det här inlägget.


Publicerat

i

, ,

av

Etiketter:

Kommentarer

17 svar till ”25 sätt att förlora förtroende”

 1. Profilbild för Magnus
  Magnus

  Håller med om det mesta här. Men de som kommer längst i praktiken, syndar mycket mot det mesta här. Det är inte de bästa som kommer längst.
  Har för mig att man, åtminstone tidigare i det militära, lärde ut att en chef aldrig får erkänna ett fel. De ska göra som Maud Olofsson ang syn på bonusar: Ändra sig, som om ingenting hänt, men aldrig säga att de tidigare hade fel.

 2. […] skriver en annan bloggare om hur man vinner förtroendet genom att undvika de 25 sätten att förlora förtroendet… Rekommenderar att ni läser igenom listan – jag kunde inte skrivit det bättre […]

 3. […] 25 sätt att förlora förtroende – En klok lista. Den som kan checka av alla 25 vinner. […]

 4. Profilbild för Magnus
  Magnus

  @Magnus
  Hej Magnus! Vi är visst två här med samma namn. Din iakttagelse är helt korrekt att de som kommer längst är de som beter sig i enlighet med de 25 punkterna. Ett aktuellt och riktigt präktigt exempel på det är Barack Obama. När kommer gemene man att vakna upp ur sin hypnotisering av denne patologiske bedragare och narcissist som t.ex. inte kan prestera ett enda trovärdigt bevis beträffande sin personhistoria?

 5. Profilbild för Micco

  @Magnus
  Du säger ”bedragare” och ”narcissist” om president Obama, och har naturligtvis rätt till din åsikt. Men det är hårda ord, Magnus.

  Att det råder en livlig debatt i USA, främst i bloggsfären, om hans konstitutionella rätt att vara president råder det dock inget tvivel om.

  Det är bara att googla: obama natural-born citizen.

  För den som vill läsa mer finns på Wikipedia ett avsnitt:
  http://en.wikipedia.org/wiki/Barack_Obama_citizenship_conspiracy_theories

  Jag tycker också att artikeln i Chicago Tribune tål att läsas:
  http://www.chicagotribune.com/news/nationworld/chi-obama-birth-certificate1dec08,0,7258812.story

  Magnus kan säkert tipsa om andra källor.

 6. Profilbild för Magnus
  Magnus

  @Micco
  Klart att det är hårda ord, Micco, och det är heller inte bara en åsikt; att Barack Obama, eller Barry Soetoro som han förmodligen fortfarande heter, är en bedragare är ett faktum ställt utom allt rimligt tvivel, vilket jag redan har förklarat på annat håll här på din blogg. När du säger att det inte råder något tvivel om hans konstitutionella rätt att vara USA:s president, skulle du då kunna argumentera för denna ståndpunkt och leda den i bevis, eller är det något du bara drar till med i avskräckande syfte? Vad kallar man en person som medvetet lurar ett lands väljare att tro att han är legitim som landets president, när han själv vet att han inte är det? Vad skulle du vilja kalla en sådan person?

 7. Profilbild för Irak-Lena

  Och vad menar magnusarna med att komma längst? Kanske går det inte ut på att tävla om att komma längst utan att skapa något nyttigt tillsammans. Att skjuta andra framför sig, motivera och stötta bakifrån och skjuta på. Då har man nytta av de 25. Och ekvationen går också ihop.

 8. Profilbild för Micco

  Magnus :

  @Micco
  När du säger att det inte råder något tvivel om hans konstitutionella rätt att vara USA:s president, skulle du då kunna argumentera för denna ståndpunkt och leda den i bevis, …

  Det har jag, mig veterligen, inte sagt. Det jag däremot sagt (i kommentarerna till inlägget Obamakritik: Vill vi verkligen att USA ska bli som Sverige?) är att jag är för okunnig och oinsatt för att ifrågasätta hans presidentskap. Jag försöker dock sätta mig in i och förstå frågan, men den verkar vara komplex – minst sagt.

 9. Profilbild för Magnus
  Magnus

  @Irak-Lena
  Jag tror vi båda menar att t.ex. få toppjobben inom olika yrken och ämbeten. Tyvärr är det så att de 25 sätten att förlora andras förtroende inte är avskräckande för en stor del av samhällets toppskikt inom både offentlig och privat verksamhet, utan istället utgör deras regelbok. De 25 punkterna passar mycket bra in på en person som lider av narcissistisk personlighetsstörning (på engelska, Narcissistic Personality Disorder (NPD)) vilket det finns mycket väl underbyggda misstankar om att Barack Obama gör.

 10. Profilbild för Magnus
  Magnus

  @Micco
  Jag ber om ursäkt, Micco; du har inte sagt det jag hävdade i kommentar nummer 4. Jag antar att anledningen till att jag misstolkade dig var att jag så många gånger har läst ordvändningar i stil med ”om hans konstitutionella rätt att vara president råder det dock inget tvivel” att jag blev så bedrövad att jag inte tittade närmare på hela meningen. Kanske saknas emellertid ett kommatecken i din mening efter ”president”.

  Frågan om Obamas illegitimitet som USA:s president är inte särskilt komplex. Det finns däremot många personer som försöker göra den just så, därför att de inte har avskräckts av punkt 6 här ovan, utan har den punkten som ett av sina rättesnören. Vad är det du tycker är oklart angående Obamas illegitimitet?

 11. Profilbild för Micco

  @Magnus
  Det som är oklart beträffande Obamas legitimitet är att han de facto är insvuren som USA:s president, och att högsta domstolen valt att avfärda Leo Donofrios appell (tyvärr utan att kommentera varför).

  Jag läste f.ö. igenom en artikel på den konservativa webbsajten AmericanThinker.com i vilken det bl.a. framgår exakt vad konstitutionen kräver och vad konstitutionen säger skall hända om det visar sig att Obama inte uppfyller kraven för att kunna bli vald till president. Intressant läsning.

 12. Profilbild för Byggblasket

  25-listan är i alla fall bra och tänkvärd för oss ”vanliga” (mer eller mindre narcissistiska) människor – och företag! Inte minst för att förbättra ledarskapet, samarbetet, kundvärdena och/eller för skapande av policys som kan förbättre varumärket.

  Sen en fundering:
  Om MAKT nu nödvändigtvis måste jämställas med att ”komma långt i livet” så håller jag med kommentarerna ovan och undrar då om man kan påstå att de narcissistiska personer som bryter mot förtroendelistan – ÄNDÅ innehar någon form av förtroende…??? Eller är detta förbrukat om/när de ”avslöjas”?

 13. Profilbild för Magnus
  Magnus

  @Micco
  Ditt senaste svar leder till ytterligare några frågor:

  1. Är det omöjligt att en insvuren president kan upptäckas vara olaglig som just president?

  2. Är Obamas illegitimitet beroende av en dunkel och rättsvidrig avfärdan från USA:s högsta domstol?

  Vad konstitutionen kräver av presidenten som Obama inte kan uppfylla har jag redan redogjort för på http://micco.se/2009/04/obamakritik-ska-usa-bli-sverige/ och det är som följer:

  ”För att vara en naturligt infödd medborgare (natural born citizen) måste båda föräldrarna ha varit amerikanska medborgare vid födelsen samt att denna har ägt rum på USA:s territorium. Obamas fader var brittisk medborgare vid Obamas födelse; alltså uppfyller inte Obama det första av tre krav på presidenten i konstitutionens artikel 2, avdelning 1. Dessutom är det inte bevisat med trovärdiga dokument att han är född i USA.”

  Om någonting av detta inte är sant önskar jag att du uttrycker det med egna ord istället för att hänvisa till en artikel. På det sättet blir det enklare att följa dina tankegångar och din förståelse av fallet.

 14. Profilbild för Micco

  @Magnus
  1. Nej.
  2. Ingen aning.

  Jag har uttryckt min hållning med egna ord: Jag är för oinsatt och okunnig för att vara bombsäker åt det ena eller det andra hållet.

  Jag hänvisar till artiklar jag hittat, och som jag tycker är läsvärda, när jag själv försökt att sätta mig in i frågan. Det gör jag för att hjälpa andra läsare av den här bloggen att hitta mer information.

  Eftersom du fiskar efter vad jag tror, vill jag säga att jag ytterst sällan är bombsäker på något. Men jag försöker hålla ett öppet sinne för det mesta.

  Så också i det här fallet.

 15. Profilbild för Micco

  @Byggblasket
  Du beskriver min poäng med listan mycket träffsäkert.

  Beträffande din fundering: Intressant. Kanhända avslöjas människor/makthavare lättare och oftare i och med det allt öppnare och mer transparenta samhället?

 16. Profilbild för Magnus
  Magnus

  @Micco
  Jag har alls inte krävt att du ska vara bombsäker åt det ena eller andra hållet, som du uttrycker det, jag vill bara att du skall använda din logik och vetenskaplighet för att få en så sann bild av denna fråga som möjligt. För tillfället tycker jag det verkar som att du inte törs ha en uppfattning för att det skulle förhindra dig att ha ett öppet sinne. Ett öppet sinne står emellertid inte i motsättning till att ha en uppfattning. Jag skulle känna det som en lättnad ifall du eller någon annan kunde bevisa att jag har fel i frågan om Obamas legitimitet så att jag kunde få veta sanningen och lägga denna historia bakom mig, men ännu har ingen gjort mig den tjänsten.

 17. Profilbild för led sign companies

  You happen to be actually a beneficial website owner. The internet site filling velocity is wonderful. It seems that you’re undertaking virtually any exceptional key. Furthermore, Your belongings are work of genius. you must have done a excellent action in this particular matter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sök

drivs med WordPress