Glädje ändrar beteende

Är glädje måhända det bästa sättet att ändra människors beteende?

Det föreslår Volkswagen på en kampanjsajt med namnet Rolighetsteorin. På sidan finns f.n. två filmer (en tredje utlovas inom kort), i vilka Volkswagen genomför rolighetsexperiment i syfte att stimulera till beteendeförändringar som leder till en bättre värld. Sajtens besökare bjuds dessutom in att delta med egna förslag på förbättringar, och därmed tävla om Rolighetsstipendiet. Vad förslagen går ut på spelar ingen roll, bara de handlar om någon form av förbättring genom glädje.

Det är en stark idé, signerad DDB Stockholm. Pianofilmen ovan är redan en raket på YouTube.

Den enda funderingen jag har är hur ”glädje” kopplas till varumärket Volkswagen?

Men skulle det visa sig att Rolighetsteorin är början på en långsiktig positioneringsstrategi, med målet att ta ägarskap över ordet glädje, är idén genialisk.

_

Relaterat:

small twitter_logo Följ mig på Twitter

Notice: compact(): Undefined variable: limits in /customers/a/6/b/micco.se/httpd.www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 853 Notice: compact(): Undefined variable: groupby in /customers/a/6/b/micco.se/httpd.www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 853 Notice: compact(): Undefined variable: groupby in /customers/a/6/b/micco.se/httpd.www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 853

En reaktion på ”Glädje ändrar beteende”

  1. Bara glädjen i att se filmen räcker ju extremt långt, men det är nog som du säger: Den behöver vara en del av ett större bygge. Tack förresten för trevligt lunchsällskap i går!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.