Hem

Micco Grönholm om varumärken & marknadsföring

Finns där dina kunder är

”Du finns där dina kunder är”. Så brukar ibland de sociala mediernas fördelar sammanfattas. Det syftar på att dina kunder redan idag söker information, inspiration och underhållning på en mängd olika platser på Internet, från Wikipedia till Twitter. Och att det följaktligen är där ditt varumärke borde göra sig synligt.

Men samma devis kan med fördel också tillämpas i den verkliga världen. Njut av det här geniala greppet för att synas där kunderna är, engagera dem och skapa en personlig relation till varumärket. Uppdragsgivaren är IKEA i Tyskland, byrån heter Jung von Matt och finns i Hamburg.

Det är ett lysande exempel på reklam som både kommunicerar och positionerar (se tidigare inlägg). Enligt min ödmjuka åsikt är det sådan reklam Guldäggets Titan-jury främst ska belöna.

(Kampanjen belönades med Guld i kategorin ”Non-traditional media” på London International Advertising Awards 2008.)


Publicerat

i

av

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sök

drivs med WordPress