Hem

Micco Grönholm om varumärken & marknadsföring

Twitternytta 5:2010

volatile

Varför Twitternytta?

Ganska snabbt efter det att jag börjat twittra upptäckte jag att Twitter kan erbjuda rikligt med både underhållning och utbildning. Men också att det är extremt flyktigt; det mina twittervänner tänker, skriver och tipsar om existerar här och nu. De tweets jag missar hamnar sakta men säkert allt längre ner i mitt twitterflöde, och till slut är de borta.

Samma borde gälla för andra twittrare, tänkte jag.

Det födde idén till Twitternytta – en hyfsat regelbunden sammanställning över de korta budskap som jag lagt märke till och som jag bedömt innehåller någon form av nytta, nöje eller både och. Kort sagt, en lista med tankar, känslor, idéer och länkar som jag anser förtjänar en något längre livslängd än de (maximalt) 15 minuter de haft i Twitter-rampljuset.

Det här är den 18:e Twitternyttan och antalet nyttotweets har nu passerat 500-strecket. (Du hittar hela samlingen här, där du också hittar massvis med twittrare värda att följa.)

Gillar du idén, låt mig få veta det är du snäll. Skicka en tweet eller skriv en kommentar.

Här följer de senaste veckornas höjpunkter från mitt twitterflöde:

Skulle du vilja tipsa mig om en tweet som du anser innehåller nytta, nöje eller både och, retweeta med hashtagen #twitternytta.

Trevlig helg!

_

Relaterade inlägg:

Om du vill kan vi snacka på Twitter.


Publicerat

i

av

Kommentarer

4 svar till ”Twitternytta 5:2010”

 1. Profilbild för Johan Ronnestam

  En strålande samling tweets. Tack för det! En ’linkextract’ ur hela listan vore något för min feedreader. Ska fundera på om det går att automatisera.

 2. […] Twitternytta 5:2010 #PRofSweden Stjärnmärks för helgläsning! […]

 3. Profilbild för Nils Ekstrand
  Nils Ekstrand

  Toppen!

 4. Profilbild för @collentine

  tror det som krävs för gemena man att börja twittra är att det lanseras olika ”paket” med folk att följa som gör att de får en intressant ström redan från början. Ett annat alternativ som kan få gemena man att twittra är om det sker väldigt plötsligt att alla ”vänner” ansluter sig och de därigenom kan få ut bra dialoger från twitter.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sök

drivs med WordPress