Hem

Micco Grönholm om varumärken & marknadsföring

Dags att byta bana.

Jag har på ett eller annat sätt arbetat med att bygga varumärken sedan slutet av 1980-talet. Under åren har jag fått se ett stort antal svenska och utländska företag från insidan och jag har lärt mig otroligt mycket om vilka utmaningar de brottas med och varför. I bagaget har jag samlat på mig en hel del användbara insikter i vad som krävs för att en verksamhet skall gå från en medioker till en exceptionell tillvaro. Och förhoppningsvis har jag också lyckats inspirera och bidra till mina uppdragsgivares framgång längs vägen.

De senaste sex åren har jag haft en rolig och lärorik tid på Pyramid. Jag har fått jobba med några av Nordens mest spännande företag och drivna ledare. På vardagarna har jag delat hemvist med människor som jag gillar och vars yrkeskompetens jag beundrar. Och tillsammans har vi förvandlat Pyramid från att ha varit betraktat som en duktig byrå bland många till att vara den odiskutabelt främsta business-to-business-byrån i Sverige – högst sannolikt i Norden.

Sedan hösten 2011 har jag arbetat en hel del med offentlig sektor, närmare bestämt med Helsingborgs stad. Där har jag mött en organisation med mycket stora ambitioner och modiga framtidsdrömmar. Det märkte jag inte minst när jag fick förmånen att delta i arbetet att formulera en ny, gemensam vision för staden, Helsingborg 2035. Visionen klubbades i kommunfullmäktige i november 2012, med stöd från samtliga partier.

Att arbeta med en stad och dess strategiska frågor (jag har deltagit i en handfull olika projekt vid det här laget, vid sidan av visionsprojektet) har varit oväntat stimulerande. Jag har upplevt en ny slags nyfikenhet på och lust för jobbet. Och mina uppdrag har känts meningsfulla på ett djupare plan, kanske till viss del för att jag så innerligt gillar och trivs i Helsingborg.

Den 15 september kommer jag att träda in i en för mig helt ny roll. Jag blir kommunikationsdirektör i Helsingborgs stad med ansvar för stadens strategiska kommunikation och IT-utveckling. Jag har naturligtvis stor respekt för utmaningen att gå från en konsultroll på en medelstor reklambyrå till en ledande befattning i en av Sveriges 10 största kommuner. Jag vet att jag kliver in i en värld som på många sätt är obekant. Mycket kommer m.a.o. att vara nytt. Men mycket av det jag lärt mig under åren kommer både jag och mina blivande kolleger också att ha stor nytta av. Dessutom vet jag, efter drygt två och ett halvt års konsultuppdrag för Helsingborgs stad, att jag hamnar i ett lag med härligt kompetenta, ambitiösa och hjälpsamma människor.

Två av mina starkaste drivkrafter professionellt har så länge jag kan minnas varit att få lära mig något nytt och kunna anta nya utmaningar. Det får mig att känna lust och glädje för jobbet. Kort sagt, jag går igång på svåra uppgifter – ju svårare, desto roligare.

Därför är jag full av förväntningar och förhoppningar på det som väntar mig i min nya roll. Det kittlar t.o.m. lite inombords. Och jag är så klart också mycket stolt över att ha erbjudits möjligheten att arbeta med utvecklingen av min hemstad. Jag kan inte sammanfatta det hela bättre än med: ”Det känns helt rätt”.

Jag kommer att fortsätta att föreläsa om bl.a. framgångsrikt varumärkesbyggande och kommunikation som driver beteende. Och jag räknar med att så småningom bli en mer frekvent bloggare än jag har varit det senaste året.

Till dess, ha en fantastisk sommar och…
Lev Väl!

Micco

_

Relaterat:

_

Kommentarer

15 svar till ”Dags att byta bana.”

 1. Profilbild för Dimitrij Aleshkov

  Stort GRATTIS och lycka till!!!! Keep up the good work!

 2. Profilbild för Katarina Jansson
  Katarina Jansson

  Hej! Har läst här ofta, och nu är det väl dags att kommentera! Stort grattis till ett riktigt spännande jobb, det är häftigt att jobba med saker nära hjärtat 🙂 Lycka till!

 3. Profilbild för Kayel

  Hoppsan! Så roligt och gratulerar! Som snart nyinflyttad ”fiskmås” (utläses Stockholmare) till Helsingborg känner jag nu lite större förtroende för kommunen jag ska bli en del av.. Bra där!

 4. Profilbild för nolingo

  Spännande. Modigt. Kreativt. Heja dig!

 5. Profilbild för Jan Fager

  Sjukt spännande! Bäva månde övriga orter! Då ska vi hitta på saker!
  Grattis till dig och till Helsingborg!

 6. Profilbild för Per Robert Öhlin

  Grattis som fan! Ha en skön sommar. /P

 7. Profilbild för Per Pettersson

  Härligt med nya utmaningar! Grattis Micco.

 8. Profilbild för elwira kotowska

  Grattis till dig Micco och stort grattis till Helsingborg!

 9. Profilbild för Mattias Seger

  Awakening. Grattis till ditt uppvaknande. Önskar dig all lycka och välgång!

 10. Profilbild för Micco

  Tack för gratulationerna.
  Det känns, som sagt, hur spännande och inspirerande som helst.

 11. Profilbild för Mats
  Mats

  Stort grattis till dig, även i detta forum. Även Helsingborg är att gratulera, fast det tar lite emot att säga så för en som är svartvitrandig i hjärtat ända sedan cupfinalen 1972…

 12. Profilbild för Stefan Rosvall

  Stort grattis Micco och lycka till!

 13. Profilbild för Therese Reuterswärd

  Good for you, grattis! Har du fjärilar i magen? Skulle vara intressant att höra mer om hur du förbereder dig, både mentalt och praktiskt inför denna stora förändring!

 14. Profilbild för Micco

  @Therese Reuterswärd
  Tack Therese!
  Nja, jag känner inga fjärilar i magen ännu. Men de kanske kommer i september?
  Vad gäller din fråga om hur jag förbereder mig började jag faktiskt skriva ett svar här, eftersom jag spontant tänkte »vadå, förberedelser – det är väl inte så himla mycket förberedelser jag behöver göra?«. Men efter att ha skrivit en stund insåg jag att min spontana tanke nog inte var helt korrekt, och raderade den rätt så kantiga ansatsen till svar. För visst förbereder jag mig en hel del, och har också förberett mig under en ganska lång tid, till viss del utan att medvetet ha reflekterat över det, inför min nya roll och uppgift. Under våren och sommaren mest mentalt och nu efter sommarsemestern mer praktiskt. Kanske borde jag skriva om det? Eller kanske vill du göra det, som en intervju med mig. 🙂

 15. Profilbild för Martin linnér

  Va roligt! Stort grattis!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sök

drivs med WordPress