Hem

Micco Grönholm om varumärken & marknadsföring

The Golden Circle: Hemligheten bakom varför vissa lyckas

_

_

Relaterat:

Kommentarer

19 svar till ”The Golden Circle: Hemligheten bakom varför vissa lyckas”

 1. Profilbild för Mats
  Mats

  Såg denna för några dagar sedan. Lysande!

 2. Profilbild för Micco

  @Mats
  Jag vet. 😀
  Det var ju du som tipsade mig om den, Mats. Stort tack för det!
  Lev Väl!

 3. Profilbild för Mats
  Mats

  Ingen orsak – det är inte lätt att alltid ha koll på länkflödet 😉

 4. Profilbild för Jens Zachariassen

  Fantastisk intressant och inspirerade kille. Tänkvärt för många och applicerbart på många områden.

 5. Profilbild för kent svensson

  Min personliga åsikt i debatten. Skillnaden mellan att vara bra eller dålig affärsman är: Att bara attrahera dom affärer man skall göra och dom dåliga affärerna skall man aldrig attrahera in.

 6. Profilbild för Johan Ostlund
  Johan Ostlund

  Utsokt, Micco!

  Mitt lilla bidrag blir att rekommendera alla som gillar vad Simon Sinek pratar om att samtidigt lasa ”Herd – How to change mass behaviour by harnessing our true nature” av Mark Earls. Boken ar synnerligen inspirerande och bygger pa robust empiri. Han har ett kapitel som heter ”Just believe” och det kanns som om Mr. Sinek och Mr. Earls har pratat ihop sig inom ramen for detta omrade.

  (Kent, intressant kommentar – jag tror att jag kommer att lana ditt uttryck…)

  Cheers,

  Johan

 7. Profilbild för Johan Gradvall

  Fantastiskt!
  Läste precis följande i boken Linchpin av Seth Godin:
  ”I’ve argued repeatedly that your product should match your marketing, not the other way around…”

  Ligger helt i linje med det den här killen presenterar. Tack för tipset!

 8. Profilbild för Micco

  @Johan Gradvall
  Väl bekomme.

  Seth sa också, i ett tal på Google för ca fyra år sedan, något i stil med:

  ”There’s a belief among a lot of companies that technology wins. What I want to sell you really hard on is that it doesn’t. I think what technology does is, it gives you a shot at marketing.”

  Häpp.

 9. Profilbild för Johan Olofsson

  Man kan sätta frågorna Sineks Golden Circle ställer i relation till kommunikationsutmaningen. Många, både organisationer och individer, utgår ifrån VAD man vill kommunicera och inte VARFÖR. Den viktiga frågan HUR, det mellersta lagret i Sineks Golden Circle, är där resurser förbrukas i kommunikationen och detta HUR kan radikalt förändras beroende på vilken ansats man har till det, VAD eller VARFÖR.

 10. Profilbild för Johan Olofsson

  …och tack för tipset. För det vidare på vår hemsida. 🙂

 11. Profilbild för martin

  Hans modell är enligt mig en klassisk brand spider, med företagets kärnvärden i mitten. Hans resonemang hur de förmedlas är vad som tar modellen ett steg längre. Samtidigt ser jag hans modell som ett spektrum från funktionella värden i den yttersta cirkeln till emotionella värden i cirkelns mitt. Är det något tex Apple är duktiga på att förmedla så är det just de emotionella värdena.

  Att cirkelns mitt skulle vara företagets kärnvärden kräver naturligtvis att värdena är relevanta för vad företagets absoluta vision och drivkraft består i, IDAG. Just vikten av att kärnvärden är ständigt releventa och aktuella och att de anställda är övertygade om vad företaget strävar efter. Kanske har inte företaget samma syften och mål idag som när varumärkesplattformen togs fram, kanske har den förändrats och utvecklats under tiden företaget har växt. Vart jag vill komma är att just ”the why” troligen inte är så uppenbart på särskilt många företag eller organisationer varför ”the why” kontinuerligt bör utvärderas och befästas. De företag han nämner övertygande om just ”the why” och kan därför kommunicera inifrån och ut. Den största utmaningen tror jag för de flesta företag och organisationer är att hitta just detta vilket säkerligen kan vara ett svårare uppdrag att lyckas med.

 12. Profilbild för kent svensson

  Tack Johan för din feedback. I mitt senaste inlägg på min blogg.affarsmarknaden tar jag upp min synpunkt på helikopterseende.

 13. […] Micco Grönholm tipsar om en video om varför vissa lyckas. […]

 14. […] mitten av maj tipsade Micco Grönholm oss genom sin blogg om TED-klippet med Simon Sineks ovan. Sineks resonemang kan sammanfattas som en teori om varför […]

 15. […] Hemligheten bakom varför vissa lyckas – En enkel formel egentligen. Har man den borde man väl lyckas? Eller? […]

 16. Profilbild för Karin

  Tack söta Micco – toppen!

 17. […] den lika enkla som geniala idén om varför vissa företag och ledare lyckas inspirera oss, ”The Golden Circle Model” – har ett konkret förslag som jag gillar: Varför ser vi inte samma kvalitetsreklam under […]

 18. Profilbild för Micco

  @Karin
  Kul att höra av dig, Karin. Det var ett tag sedan.
  Allt bra med dig?

 19. […] kommer mina knep. Idag tänkte jag äppeltema: Sommaräpplen, äppelpaj med mycket vaniljsås, Apples sätt att nå sin marknad och i de tyngsta partierna min kommande […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sök

drivs med WordPress